Då är lotteriet igång

Har precis betalt in 35 000 kr för ett första IVF-försök. Vare sig jag vill eller inte så svider det lite. Tack vare sponsring från min fina mamma så lyckades vi skrapa ihop till ett första försök. Lotterihjulet har börjat snurra...
 
Jag kan inte annat än att förundras över klinikens prissättning. Man kunde köpa "3-pack" IVF-behandlingar för 70 000 kr. Skulle man lyckas på första försöket, vilket såklart alla hoppas på, så skulle man förlora 35 000 kr eftersom de andra försöken då "brann inne". Skulle man däremot misslyckas med de två första försöken så skulle man "spara" 35 000 kr eftersom man då "bara" behövt betala för två försök men fått göra tre. Ja ni fattar. Man kan bli knäpp för mindre. Lyckas de inte ens plocka ut några ägg alt. att man inte har några ägg att plocka ut vid äggplockningen så får man tillbaka 17 500 kr av de 35 000 kr man satsat. 
 
Vi satsar allt på ett kort. Lite klimakteriebesvär, depression och andra bieffekter av hormoner och icke-hormoner får man på köpet.
  

Kommentarer
Postat av: Mary

Det är bra konstigt det där med prissättning på IVF. Fick ni någon form av rekommendation hur ni skulle göra? Ta ett i taget och hoppas på det första, eller köra en "ta 3 betala för 2"-kampanj? Eller fick ni bestämma helt själva hur ni ville göra?

Svar: Vi fick bestämma själva. Men hon sade att vi har stora chanser att lyckas om man ska gå på min ålder och de prover vi tagit. Och vi ska förhoppningsvis få våra gratisbehandlingar från landstinget efter sommaren och då är det dumt för oss att köpa 3-pack.
dennalängtan

2013-03-25 @ 14:42:50
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com
Postat av: K

Vi köpte också bara ett försök, vi kom in innan prishöjningen så vi betalade 33.000 (inkl frys av embryo), så där kan man säga att vi hade lite tur. Men sen gick klinikerna ihop och då fanns det ju bara en, så då kan man ju höja priserna hur man vill.
Men vi tycker att det var värt pengarna, som sagt så gör man ju vad som helst i vår situation.

Nu hoppas vi på att knodden har ett fint litet hjärta så att vi inte behöver köpa ett frysförsök.
Jag hoppas så att ni får dra högsta vinsten i lotteriet.
Kram

Svar: Ja, man skulle kunnat betala vad som helst, även om det skulle tagit längre tid att spara ihop till det. Men ibland gör det ont att känna att de kan ta vad som helst för summa just för att de har med sårbara människor att göra som de vet kommer betala just "vad som helst". Vi kör också på ett försök till att börja med. Jag vill tror på att det ska gå på första :). Mer kan man ju inte göra.
Jag hoppas och tror så på er! :) Följer din blogg med spänning! Massa kramar
dennalängtan

2013-03-25 @ 17:56:12
URL: http://motettliv.blogg.se
Postat av: Anonym

Tänker på hur det var när vi gjorde ivf, samma klinik. 3 landstingsfinansierade - alla + 1 som ej räknades ingen återföring. Betalat, 1 frys, -. Inga ägg kvar köper 3 pack. Hade läst, hört om 3 pack, men läkaren sa inget, sa bara att jag är stark. Ja måste vara stark är då 35 år gammal, äggen blir inte bättre och adoption tar ca 3-5 år. Dessuton fungerade inte korta metoden för mig, så fick göra långa med nedreglering, vilket tar längre tid och är jätte trevligt med alla hormon klimakterie svängningar! Blev gravid för första gången i mitt liv på 1:a 3 pack, men MA. 2.a försök på 3 pack gravid igen som blev våran son.

Undra hur man ska tänka. man tänker ju väldigt mycket. Det finns ingen garanti bara för att man blivit gravid genom ivf, det är en lång väg till ett friskt barn. Hela graviditeten ska gå bra, förlossningen ska gå bra. men man får ta en sak i taget.

Lycka till!

Kram

Svar: Det är svårt att resonera, man har ju som du skriver ingen aning om hur det ska gå. Det enda man vet är att man måste vara stark och kämpa. Jag blir glad att läsa att det gick bra för dig, efter mycket kämpande :).
Tack för dina lyckohälsningar, de värmer!
Kram
dennalängtan

2013-03-26 @ 09:35:59
Postat av: Fertilitetsresa

Usch det känns i magen när du berättar! :( Allt är så hårt och kallt. Vad tog allt det roliga vägen? Det romantiska med att alstra barn?

Får jag ställa en fråga: Om man köper tre-packet och lyckas vid andra försöket. Har man det resterande försöket till godo då, vid t.ex. syskonförsök?

Hoppas verkligen att allt går vägen för er nu!!
Många kramar

Svar: Man får se till att ha det romantiskt ändå, även om det svider :). Man har ju få lärt sig att man är starkare än man tror, eller hur?
Tyvärr så får man inte de andra försöken till godo, det är därför som det hela känns som ett lotteri. Så lyckas man på första försöket så försvinner de två resterande.

Tack för dina lyckorop!
Kramar :)
dennalängtan

2013-03-27 @ 10:17:55
URL: http://fertilitetsresa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0